8 leggyakoribb téma

A kókuszolaj, mint természetes orvosság (?)

Gyógynövénypatika című hatásos könyvében az amerikai gyógynövényszakértő Dr. James Duke azt írja, hogy a kókusz és a kókuszolaj népi gyógyszerként több mint 35-féle panaszt képes gyógyítani a tályogtól a sebekig.

Az is ismert tény, hogy a kalcium, a magnézium és az aminosavak felszívódása javul, ha a gyermekek olyan étrenden élnek, melyben kókuszolajat használnak.

Baktériumellenes hatás

A kókuszolaj zsír-savjainak 92%-a telített zsírsav, de a zsírsavak egy különösen egészséges osztályába tartoznak, melyeknek középláncú trigliceridek (MGT) a neve. A kókuszolajban nagyrészt meglevő középláncú triglicerid a laurilsav, mely számos vizsgálat szerint vírusölő, baktériumölő és antimikrobiális hatású.

A kókuszolaj zsírsavjai ebből a szempontból tehát hatékony antibiotikumok: A kókuszolajban levő középláncú trigliceridek, Brian Fife természetgyógyász szerint képesek megölni az olyan baktériumokat is, mint a Streptococcusok (torokfertőzések, tüdőgyulladás, arcüreggyulladás), és/vagy a Staphylococcusok (ételmérgezés, búgyúti fertőzések).

A kókuszolaj jelentős antioxidáns hatású is!

Az, olyan népek, ahol a kókusz az étrend része, kevésbé vannak kitéve a csontritkulásnak.

„A kókuszolaj semlegesítő hatással van a vérkoleszterinre, még olyan helyzetekben is, amikor ez az egyetlen zsírforrás”, mondta dr. George Blackburn, a Harvard Medical Scbool kutatója, aki egy, a trópusi olajokról szóló kongresszusi meghallgatáson vett részt még 1988-ban.

(…) És hogy mennyire biztonságos a kókuszolaj fogyasztása?

„Ezeket a (trópusi) olajokat számos csoport fogyasztja több ezer éve, és egyáltalán semmi sem utal rá, hogy bármilyen negatív hatással lett volna rájuk”, mondja Mary Enig PhD, az Egyesült Államok egykori fő lipid-biokémikusa, a marylandi egyetem egykori tudományos munkatársa.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0
  1. Kerecsen Magdolna szerint:

    Azt nem tudom, hogy orvosság-e, de csak ezzel főzök, mert megmarad az ételek valódi íze. Hajpakolást is szoktam csinálni belőle, jó a száraz hajra. Szomszédom fogmosásra is használja, azt mondja ettől lett fehérebb a foga. Szóval, ha mindent egybe veszek több haszna van, mint némelyik gyógyszernek.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]